Previous album Full picture index Map Next album
19-Apr-2003

Onderweg naar Lijang was ik al in Dali gestopt. Je hebt echter 'Dali' en 'Old Dali'. Alle toeristen gaan naar Old Dali en ook ik had een buskaartje voor Old Dali gekocht (dacht ik). Maar toen de bus me 's avonds om tien uur afzette op het busstation was ik in Dali en niet in Old Dali! Uiteraard waren er wel taxi's en hotelbusjes die me tegen betaling alsnog naar 'Old Dali' wilden brengen, maar dat weigerde ik (principekwestie). Boos geworden op de buschauffeur (die geen Engels sprak). Boos geworden op de taxi-chauffeur die een klein beetje Engels sprak (2 woorden). Maar uiteraard konden zij er ook niks aan doen. Na een welgemeend 'fuck it' van mijn kant, volgde een welgemeend 'fuck you' van de taxi-chauffeur en was ik genoodzaakt de nacht door te brengen in Dali.

Zal je altijd zien: nog een verschrikkelijk ranzig hotel ook. Maar wel vlak naast het busstation en dus gelijk een kaartje gekocht voor de eerste bus naar Lijang (de volgende ochtend om acht uur).

Maar goed, op de terugweg (van Lijang naar Laos) alsnog langs Old Dali gegaan. Best een leuk stadje! En er was 'vierde maan festival'. Dat betekende overal markt. Het deed een beetje denken aan de vrijmarkt in Amsterdam. Veel eettentjes, veel kledingtentjes en vooral heel veel Chinezen.

Op de fiets de "drie pagoda's" bezocht. Belachelijk dat ze daar ruim 52 yuan (ruim 5 euro) entree voor vragen! Als ik weer in Bangkok ben, moet ik niet vergeten een studentenkaart te laten maken. Dat levert bij dit soort dingen veel korting op!

End of story


P4191067

P4201080

P4201112

P4201113

P4201119

P4201121

P4201122

P4201123