Previous album Full picture index Map Next album
22-May-2003

Het is niet mogelijk om over land Myanmar binnen te komen. Dus moest er gevlogen worden. Uiteraard niet met het staatsbedrijf Myanma Airways, maar met het private Air Mandalay.

Het vliegveld van Mandalay is gloednieuw en groot genoeg om 3 Boeings 747 en 2 kleinere modellen tegelijk af te handelen. Beetje jammer dat er per dag slechts een paar 'props' aankomen en vertrekken hier. Dus staan alle bagagebanden stil, de TV-schermen uit en zijn er ongeveer net zoveel reizigers op het vliegveld als mensen die er werken. De bedoeling was dat het nieuwe vliegveld het toerisme zou bevorderen, maar dat is zo te zien jammerlijk mislukt.

Bij aankomst moet iedere toerist, na een SARS-controle, 200 dollar omwisselen in 200 FEC's. Klik hier voor uitleg over dit systeem. Op het vliegveld van de hoofdstad Yangon schijnt het eenvoudig te zijn deze verplichting af te kopen voor ongeveer 10 dollar. In Mandalay ging deze vlieger echter niet op. De beambten vertrokken geen spier en iedereen was gedwongen 200 FEC's te kopen. Hulde voor een aantal van mijn mede-reizigers die net zolang weigerden, totdat het vliegveld dicht ging en zij er vanaf kwamen met een lager bedrag aan FEC's!

Het vliegveld ligt ruim een uur rijden buiten Mandalay. Tussen het vliegveld en de stad is helemaal niets, dus ik heb geen idee waarom dit gedaan is. Misschien om de taxichauffeurs blij te maken?

End of story


P5221640

P5221663

P5221665

P5221666